Jacqueline Heijen

een portret van Jacqueline Heijen
In deze rol kan ik impact maken op het welzijn van alle medewerkers op de Radboud Universiteit.
Naam
Jacqueline Heijen
Huidige functie
Beleidsadviseur HR

Jacqueline Heijen is beleidsadviseur HR bij de Radboud Universiteit.

‘Als beleidsadviseur HR heb ik een ontzettend brede en dynamische baan. Kort gezegd ontwikkel, coördineer en implementeer ik beleid over universiteitsbrede strategische HR-vraagstukken. Ik adviseer verschillende partijen over complexe en veelzijdige beleidsthema’s. Deze thema’s vertaal ik naar concrete projecten en programma’s die ik geregeld ook zelf coördineer. Mijn focus ligt op onderwerpen zoals werkdruk, erkennen en waarderen, ziekteverzuim en welzijn. De welzijnsbevordering van medewerkers vind ik erg belangrijk en het geeft me energie dat ik hier impact op kan uitoefenen met mijn functie.

Als beleidsadviseur HR krijg je veel ruimte om projecten te realiseren zoals je dat samen met de organisatie hebt bedacht. Doordat de universiteit een heterogene organisatie is, is er vaak geen one size fits all oplossing. Daarom ga ik vaak met verschillende groepen in gesprek en werken we samen toe naar concrete resultaten. Deze verantwoordelijkheid maakt mijn functie super waarderend. Als je samen met collega’s een nieuwe dienstverlening neer kan zetten die veel mensen gaat helpen, geeft dat zoveel voldoening.

Binnen onze afdeling is het onderlinge contact tussen collega’s goed en vertrouwd. Toen ik hier begon met werken vond ik het leuk dat ik al snel zelfstandig projecten kon oppakken. Om me te helpen, hebben mijn senior collega’s me mee laten kijken met hun projecten en me van A tot Z dingen uitgelegd. Zo kon ik goed voorbereid aan de slag met mijn eigen beleidsthema’s. Nog steeds hebben we een goede band en weet ik dat ik altijd bij ze terecht kan voor hulp en advies.

Doordat er altijd nieuwe onderwerpen ontstaan en de rol van HR binnen de universiteit steeds belangrijker wordt, vind ik mijn functie interessant en uitdagend. De combinatie van de vele groeimogelijkheden samen met de aangename collega’s maakt de Radboud Universiteit voor mij een hele fijne werkgever.’