Marek Tyc

Een portret van Marek Tyc
Mijn gevarieerde en zelfstandige takenpakket zorgt ervoor dat ik me na bijna twintig jaar in dienst nog steeds doorontwikkel.
Naam
Marek Tyc
Huidige functie
Teamleider IT-support

Marek Tyc is teamleider IT-support bij het Donders Instituut.

'Al twintig jaar werk ik bij de Radboud Universiteit en nog steeds begin ik elke werkdag met plezier. Als teamleider IT-support ondersteun ik prominente hersenonderzoekers op IT-gebied. Het is mijn taak om te zorgen dat zij zich zoveel mogelijk met hun onderzoek bezig kunnen houden en niet worden tegengehouden door IT-gerelateerde problemen.

Mijn gevarieerde en zelfstandige takenpakket zorgt ervoor dat ik me na bijna twintig jaar in dienst nog steeds doorontwikkel. Het IT-landschap verandert elk jaar, waardoor ik altijd nieuwe dingen bijleer, me uitgedaagd voel en elke dag met plezier naar mijn werk ga. Daarnaast geeft het me energie dat ik in mijn werk dicht bij de eindgebruiker blijf. Want als ik mensen blij kan maken, dan ben ik zelf ook tevreden.

Marek en een collega samen aan het werk

De Radboud Universiteit heeft als organisatie geen winstoogmerk. De focus ligt juist op onderzoek, onderwijs en maatschappelijke impact, wat ik erg fijn vind. Door als IT’er goede ondersteuning te bieden, draag ik indirect bij aan maatschappelijk relevant onderzoek en onderwijs. Je bent echt een essentieel radertje in het grotere geheel, wat een groot verschil is met extern ingehuurd worden voor een project.

Daarnaast vind ik de Radboud Universiteit een fijne werkgever met goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Mijn leidinggevende geeft me de ruimte om flexibel om te gaan met werktijden of thuis te werken als ik privé iets moet regelen, bijvoorbeeld voor mijn twee jonge kinderen. Meestal begin ik rond half negen na een fietstocht van twintig kilometer naar de groene campus, en rond vijf uur fiets ik weer terug naar huis. Mijn verantwoordelijkheidsgevoel kan ik tijdens die fietstocht lekker even loslaten, zodat ik thuis weer kan focussen op mijn gezin.’