Yvon Aartse

Portretfoto van Yvon Aartse
Bij de Radboud Universiteit kan ik complexe IT-puzzels oplossen die bijdragen aan onderwijs en onderzoek.
Naam
Yvon Aartse
Huidige functie
Software developer/beheerder

Yvon Aartse is developer voor de website van de Radboud Universiteit.

‘Na acht jaar bij een commercieel bureau was ik op zoek naar een functie met meer ruimte voor mijn ontwikkeling. De wereld van developers verandert continu, dus ik vind het belangrijk om bij te leren in mijn dagelijkse werk en op de lange termijn. Toen ik solliciteerde bij de Radboud Universiteit, werd gelijk duidelijk dat hier volop mogelijkheden zijn voor mijn persoonlijke en professionele groei. In deze laagdrempelige, open en informele sfeer kan ik mezelf naar een hoger niveau tillen. 

Bij mijn start overviel de omvang van de organisatie me enigszins. Ik kwam van een bedrijf met dertien collega’s en nu heb ik er bijna zesduizend! Desondanks is alles goed gestructureerd en duidelijk. Als nieuwe medewerker kreeg ik de ruimte om te begrijpen waar ik was beland en wat mijn taken waren. Daarnaast hielpen de welkomstevenementen voor nieuwe medewerkers me om de organisatie te leren kennen. In de eerste maanden hoefde ik niet te rennen, maar kon ik rustig lopen, wat ik heel fijn vond. 

De mate van zelfstandigheid in mijn werk is groot. We werken in sprints van twee weken, waardoor mijn taken altijd duidelijk zijn. De locatie, volgorde en werktijden waarin ik mijn taken uitvoer zijn flexibel, zolang ik maar overleg met mijn collega's. Ik werk bijvoorbeeld twee dagen per week vanuit huis en compenseer soms met een uurtje extra op de ene dag, zodat ik de andere dag wat eerder kan stoppen.

Bij de Radboud Universiteit kan ik complexe IT-puzzels oplossen die indirect bijdragen aan onderwijs en onderzoek. Zonder een goed functionerende website kunnen aankomende studenten zich niet oriënteren op een studie, kunnen we ons onderzoek niet effectief delen en kunnen we geen nieuwe medewerkers aantrekken. Door bij te dragen aan een groter maatschappelijk doel, voel ik veel voldoening en trots.’