Adriaan Duiveman

Adriaan Duiveman promovendus
Promoveren lijkt soms een eenzaam bestaan, maar ik kwam in een warm bad terecht. Directe collega’s zijn inmiddels vrienden geworden.
Naam
Adriaan Duiveman
Huidige functie
Promovendus bij het Radboud Institute for Culture and History

Adriaan Duiveman is promovendus bij het Radboud Institute for Culture and History.

‘Als promovendus heb ik de ruimte om mijn nieuwsgierigheid te volgen. Zo zit je soms een paar dagen lang boeken te lezen. Dat kan gewoon! Ik ben onderdeel van een groter project, maar ik krijg de vrijheid om mijn eigen draai te geven aan mijn proefschrift over de impact van historische (natuur)rampen. De relevantie van ons werk bleek afgelopen jaar. Mensen hadden behoefte aan duiding bij de pas uitgebroken coronacrisis. Als historicus kun je de overeenkomsten en verschillen met het verleden aanstippen. Die vergelijking verheldert een verwarrende situatie.  

Promoveren lijkt soms een eenzaam bestaan, maar aan de Radboud Universiteit kwam ik in een warm bad terecht. Collega’s zijn met elkaar begaan en de sfeer binnen mijn afdeling is heel goed. Misschien is dat wel het Radboudgevoel. We hebben elkaar er tijdens de pandemie doorheen geholpen, bijvoorbeeld door voor iemands deur te zingen voor een verjaardag. Directe collega’s zijn inmiddels vrienden geworden.’

 

Portret Adriaan Duiveman

Aan deze website wordt nog gewerkt. Meer informatie: 'een nieuwe website'.