Zoek in de site...

Caroussel 3x1 interview activiteiten in de klas01
Caroussel RSA
Caroussel 3x1 Winterschool 2020 WEB-3724
Caroussel 3x1 interview activiteiten in de klas02

Aan de slag?

Bekijk onze website 'Wetenschap de klas in!' voor fysieke en digitale lesmaterialen en ga direct aan de slag met wetenschap en onderzoek!

Nominatie Radboud Science Awards

Radboud_Science_Award_trofee_WEBJaarlijks reikt het college van bestuur drie Radboud Science Awards uit aan onderzoekers die een belangrijke wetenschappelijke bijdrage hebben geleverd aan hun vakgebied. Winnaars van de award ontwikkelen vervolgens een outreach activiteit voor basisschoolleerlingen. Zo komen kinderen en leraren in aanraking met onderzoek, wordt hun nieuwsgierigheid geprikkeld en hun onderzoekende houding gestimuleerd. Vanaf dit jaar bepalen de winnaars in afstemming met het WKRU op welke manier ze de leerlingen willen laten kennismaken met hun onderzoek. Alle onderzoeksinstituten hebben een verzoek ontvangen om kandidaten voor te dragen. Een jury beoordeelt de impact van de voordrachten en wijst drie winnaars aan.

Wil je jezelf of een collega kandidaat stellen? Meld je dan bij je onderzoeksdirecteur of managing director. Deadline voor voordrachten is vrijdag 10 maart.

Bedankt deelnemers Winterschool '23

WS23-3776-WEBOp woensdag 25 januari mochten we jullie verwelkomen in het Grotiusgebouw op de campus van de Radboud Universiteit. Wat was het fijn om jullie weer 'live' te zien en te spreken. En wat was het leuk om de interactie te zien bij de verschillende activiteiten van de thema's Magnetische knopen, Kinderen redden? en De moderne monarchie. Daarnaast waren er mooie en waardevolle discussies tijdens de workshops over het combineren van W&T met taal en de workshop over onderzoeksvaardigheden. Tot 24 januari 2024 bij de volgende Winterschool!

De materialen voor de activiteiten en workshops staan inmiddels online.

Boek 12 Koning, Kinderen redden? en Magnetische knopen

Op 25 januari komt het nieuwste boek uit in de reeks 'Wetenschappelijke doorbraken de klas in!'boek 12

Dit boek staat weer vol onderzoeksactiviteiten voor in de klas. De activiteiten zijn geïnspireerd op wetenschappelijk onderzoek naar de positie van de Koning (rechten), de situatie van kinderen in weeshuizen in Nederlands-Indië (geschiedenis) en magnetische knopen (natuurkunde).

In het boek vind je ook een hoofdstuk van Anna Hotze over hoe je W&T onderwijs en taalonderwijs kunt integreren en zo beiden kunt versterken.