Zoek in de site...

Caroussel 3x1 interview activiteiten in de klas01
Caroussel RSA
Caroussel 3x1 Winterschool 2020 WEB-3724
Caroussel 3x1 interview activiteiten in de klas02

Aan de slag?

Bekijk onze website 'Wetenschap de klas in!' voor fysieke en digitale lesmaterialen en ga direct aan de slag met wetenschap en onderzoek!

Boek 12 Koning, Kinderen redden? en Magnetische knopen

Op 25 januari komt het nieuwste boek uit in de reeks 'Wetenschappelijke doorbraken de klas in!'boek 12

Dit boek staat weer vol onderzoeksactiviteiten voor in de klas. De activiteiten zijn geïnspireerd op wetenschappelijk onderzoek naar de positie van de Koning (rechten), de situatie van kinderen in weeshuizen in Nederlands-Indië (geschiedenis) en magnetische knopen (natuurkunde).

In het boek vind je ook een hoofdstuk van Anna Hotze over hoe je W&T onderwijs en taalonderwijs kunt integreren en zo beiden kunt versterken.

Bedankt deelnemers Winterschool '23

WS23-3776-WEBOp woensdag 25 januari mochten we jullie verwelkomen in het Grotiusgebouw op de campus van de Radboud Universiteit. Wat was het fijn om jullie weer 'live' te zien en te spreken. En wat was het leuk om de interactie te zien bij de verschillende activiteiten van de thema's Magnetische knopen, Kinderen redden? en De moderne monarchie. Daarnaast waren er mooie en waardevolle discussies tijdens de workshops over het combineren van W&T met taal en de workshop over onderzoeksvaardigheden. Tot 24 januari 2024 bij de volgende Winterschool!

De materialen voor de activiteiten en workshops staan inmiddels online.

Radboud Science Awards 2022 uitgereikt!

De winnaars van de Radboud Science Awards 2022 ontvingen op 28 september hun trofeeën uit handen van rector magnificus prof. Han van Krieken. We feliciteren dr. Annabelle Dufourcq, prof. dr. David Burger & dr. Angela Colbers, en dr. med Lisa Genzel nogmaals en kijken uit naar de activiteiten die zij met hun Radboud Science Teams voor het basisonderwijs zullen ontwikkelen!