Zoek in de site...

Caroussel 3x1 interview activiteiten in de klas01
Caroussel RSA
Caroussel 3x1 Winterschool 2020 WEB-3724
Caroussel 3x1 interview activiteiten in de klas02

Aan de slag?

Bekijk onze website 'Wetenschap de klas in!' voor fysieke en digitale lesmaterialen en ga direct aan de slag met wetenschap en onderzoek!

Radboud Science Awards 2022 uitgereikt!

De winnaars van de Radboud Science Awards 2022 ontvingen op 28 september hun trofeeën uit handen van rector magnificus prof. Han van Krieken. We feliciteren dr. Annabelle Dufourcq, prof. dr. David Burger & dr. Angela Colbers, en dr. med Lisa Genzel nogmaals en kijken uit naar de activiteiten die zij met hun Radboud Science Teams voor het basisonderwijs zullen ontwikkelen!

Winterschool 2023: Schrijf je in!

Op woensdag 25 januari 2023 mogen wij jullie weer verwelkomen op de campus voor de Winterschool. Deelnemers kunnen workshops volgen over Magnetisme en data, Kinderen redden? en De moderne monarchie en bijbehorende lezingen door respectievelijk dr. Johan MentinkWKRU Winterschool 2019jan23 Web-Res - (c)Jimmy Israel- 2823, prof. dr. Marit Monteiro en prof. mr. Paul Bovend'Eert. Daarnaast zijn er workshops over het combineren van W&T met taal en workshops over onderzoeksvaardigheden. Bezoek de Winterschoolpagina voor meer informatie en aanmelding.

Boek 11 Geloven, Neustussenschot en Samenwerkende zintuigen

boek 1tm11In de elfde editie van 'Wetenschappelijke doorbraken de klas in!' staan de thema's Geloven, Neustussenschot en Samenwerkende zintuigen centraal. Ook deze nieuwe uitgave staat weer boordevol met activiteiten die je direct in de klas kunt uitvoeren. Tijdens de afgelopen Winterschool 2022 kregen deelnemers al een voorproefje hiervan.

Tevens is in het boek het didactisch hoofdstuk 'Klein beginnen met onderzoek' opgenomen. Hierin legt Jos Marell uit hoe je vroeger, sneller, meer en frequenter resultaat kan boeken door onderzoek vaker klein te houden.