Zoek in de site...

Caroussel 3x1 interview activiteiten in de klas01
Caroussel RSA
Caroussel 3x1 Winterschool 2020 WEB-3724
Caroussel 3x1 interview activiteiten in de klas02

Aan de slag?

Bekijk onze website 'Wetenschap de klas in!' voor fysieke en digitale lesmaterialen en ga direct aan de slag met wetenschap en onderzoek!

Winnaars Radboud Science Awards 2023

Science_AwardsDe winnaars van de Radboud Science Awards 2023 zijn bekend! Dit jaar ontvangen dr. Susanne Brouwer, dr. Harrie Oosterhuis en dr. Jasper de Groot de prijs voor hun baanbrekende bevindingen. Op woensdag 22 november krijgen zij hun trofee overhandigd tijdens de feestelijke uitreiking in de aula van de Radboud Universiteit. Wees welkom om de ceremonie bij te wonen (start 10.00u). Meer weten over hun onderzoek? Klik op de onderstaande link voor meer informatie.

Schrijf je in voor de Winterschool '24!

Winterschool 2020 WEB-3619De inschrijving voor de aankomende Winterschool is geopend! Op woensdag 24 januari mogen wij jullie weer verwelkomen op de campus van de Radboud Universiteit. Wil je weten hoe je de thema's Fantaserende dieren, Hiv-medicatie bij kinderen en Slaap & geheugen in jouw lessen kunt verwerken? Of, wil je meer weten over perspectiefgericht onderwijs? Meld je aan via het inschrijfformulier.

Boek 12 Koning, Kinderen redden? en Magnetische knopen

In januari 2023 is boek 12 uitgekomen in de reeks 'Wetenschappelijke doorbraken de klas in!'boek 12

Dit boek staat weer vol onderzoeksactiviteiten voor in de klas. De activiteiten zijn geïnspireerd op wetenschappelijk onderzoek naar de positie van de Koning (rechten), de situatie van kinderen in weeshuizen in Nederlands-Indië (geschiedenis) en magnetische knopen (natuurkunde).

In het boek vind je ook een hoofdstuk van Anna Hotze over hoe je W&T onderwijs en taalonderwijs kunt integreren en zo beiden kunt versterken.