Zoek in de site...

Caroussel 3x1 interview activiteiten in de klas01
Caroussel RSA
Caroussel 3x1 Winterschool 2020 WEB-3724
Caroussel 3x1 interview activiteiten in de klas02

Aan de slag?

Bekijk onze website 'Wetenschap de klas in!' voor fysieke en digitale lesmaterialen en ga direct aan de slag met wetenschap en onderzoek!

Jaarkalender

Benieuwd naar de activiteiten van het WKRU? Bekijk hier onze jaarkalender.

Terugblik Radboud Kids Op 't Eiland

2023mei09-Radboud_Kids-FMW-(c)Jimmy_Israel-3787-WEBDe Radboud Universiteit bestaat dit jaar 100 jaar en dat willen we met iedereen vieren! Voor kinderen werd er daarom op 9 mei het wetenschapsfestival Radboud Kids georganiseerd. Het Stadseiland Veur-Lent werd de locatie van acht stations waar wetenschappers van verschillende onderzoeksgroepen de leerlingen meenamen in hun onderzoek. Ruim vierhonderd leerlingen van zestien bassisscholen namen actief deel aan leuke en leerzame activiteiten die betrekking hadden op het eiland.

Boek 12 Koning, Kinderen redden? en Magnetische knopen

Op 25 januari komt het nieuwste boek uit in de reeks 'Wetenschappelijke doorbraken de klas in!'boek 12

Dit boek staat weer vol onderzoeksactiviteiten voor in de klas. De activiteiten zijn geïnspireerd op wetenschappelijk onderzoek naar de positie van de Koning (rechten), de situatie van kinderen in weeshuizen in Nederlands-Indië (geschiedenis) en magnetische knopen (natuurkunde).

In het boek vind je ook een hoofdstuk van Anna Hotze over hoe je W&T onderwijs en taalonderwijs kunt integreren en zo beiden kunt versterken.