Zoek in de site...

Aanbod

Het WKRU organiseert terugkerende evenementen en activiteiten op het gebied van wetenschapseducatie. Daarbij staat een onderzoekende houding bij basisschoolleerlingen centraal. Hieronder vind je een overzicht met ons aanbod. Bekijk de informatiepagina's voor een uitgebreide beschrijving van deze projecten.

Radboud Science Awards

Drie prijzen van de Radboud Universiteit die jaarlijks uitgereikt worden aan de beste, belangrijkste en boeiendste wetenschappelijke onderzoeksresultaten van de Radboud Universiteit en het Radboudumc.

Winterschool

Winterschool

Een professionaliseringsdag voor leraren in het basisonderwijs op het gebied van wetenschapsonderwijs en onderzoekend leren. Via lezingen en worskhops maak je kennis met onderzoek van wetenschappers vanuit verschillende vakgebieden.

OIK

Onderzoeker in de klas

Leerlingen raken geïnspireerd door een wetenschapper van de Radboud Universiteit in hun eigen klaslokaal. Samen verkennen zij het onderzoeksthema van de onderzoeker op een leuke, interactieve wijze.

Professionalisering

Professionalisering van leerkrachten

Van groepsworkshop tot een individuele sessie in de klas op maat. Het WKRU ondersteunt leerkrachten bij het versterken van vaardigheden in de klas om een onderzoekende houding bij leerlingen te vormen.

ASV

Alle scholen verzamelen

Een jaarlijks terugkerend project van de gezamenlijke Wetenschapsknooppunten. Elke editie heeft een nieuw thema waarbij basisschoolleerlingen gegevens verzamelen, die gebruikt worden in echt onderzoek.

Lesmateriaal

Materialen

Bekijk ons aanbod aan fysieke en digitale materialen op 'Wetenschap de klas in!'. Bestel hier bijvoorbeeld de uitgaven van onze boekenreeks 'Wetenschappelijke doorbraken de klas in!' of de poster met de zeven stappen van onderzoekend leren.

Thuiseducatie

Thuiseducatie

Wil je (als ouder) zelf met jouw kinderen aan de slag met wetenschapseducatie. Bekijk hier onze selectie van leuke en leerzame activiteiten die jij met jouw kinderen kunt uitvoeren aan de keukentafel of in de woonkamer.

Interesse?

Wil je op de hoogte gehouden worden over de ontwikkelingen van ons aanbod?