Zoek in de site...

Lustrum Radboud Universiteit

In 2023 bestaat de Radboud Universiteit 100 jaar. Om dit te vieren vinden er verschillende lustrumactiviteiten plaats. Eén van deze activiteiten is een wetenschapsfestival voor basisschoolleerlingen en wordt georganiseerd door het WKRU. Een aantal basisschoolklassen uit Nijmegen zal hiervoor uitgenodigd worden.

Radboud Kids

Het wetenschapsfestival 'Radboud Kids' vindt plaats op 9 mei 2023 op het stadseiland Veur-Lent bij Nijmegen. Basisschoolleerlingen van verschillende scholen brengen op die dag een bezoek aan het stadseiland. Enthousiaste onderzoekers van de Radboud Universiteit nemen de leerlingen mee in de wereld van hun onderzoek middels verschillende leuke en leerzame activiteiten. Elke van de zeven faculteiten heeft een eigen plek op het eiland met activiteiten voor leerlingen die iets laten zien van hun vakgebied. De onderwerpen zijn op diverse manieren te linken aan het eiland. Zo komen aan bod: sport en bewegen, natuur, rivieren en de geschiedenis van Nijmegen.

Door onderzoekende activiteiten te doen ervaren kinderen dat wetenschap beoefenen een actieve bezigheid is, die je samen met elkaar doet en waar nieuwsgierigheid en plezier voorop staan.

Omdat er beperkt plek is zal het WKRU lustrumlogoin het najaar van 2022 een aantal basisscholen, verdeeld over de verschillende stadsdelen van Nijmegen, uitnodigen om aan deze lustrumactiviteit deel te nemen. In totaal is er plek voor 14 klassen.

Luchtfoto: DaMatriX op Wikimedia Commons (CC BY-SA 4.0, detail)