Zoek in de site...

Radboud Science Awards

De Radboud Science Awards zijn drie prijzen van de Radboud Universiteit die sinds 2010 jaarlijks uitgereikt worden voor de beste, belangrijkste en boeiendste wetenschappelijke onderzoeksresultaten van de Radboud Universiteit en het Radboudumc. De winnaars ontwikkelen in een Radboud Science Team lesmateriaal voor het basisonderwijs, dat wordt gebundeld in de boekenreeks 'Wetenschappelijke doorbraken de klas in!'.

Drieluik RSA2020

Winnaar 2022

Annabelle_Dufourcq_vierkant_200x200

dr. Annabelle Dufourcq

Voor haar onderzoek naar fantasie bij dieren

Winnaar 2022

Burger_Colbers_vierkant_400x200

prof. dr. David Burger en dr. Angela Colbers

Voor hun onderzoek naar HIV-behandeling bij kinderen

Winnaar 2022

Lisa_Genzel_vierkant_200x200

dr. med. Lisa Genzel

Voor haar onderzoek naar nieuwe methodes in proefdieronderzoek

Uitreiking

De feestelijke uitreiking door rector magnificus prof. dr. Han van Krieken vindt plaats op woensdag 28 september van 10:00 -11:00 uur. Voor een publiek van basisschoolleerlingen geven de winnaars een korte lezing over hun onderzoek.

De uitreiking zal ook via een live-stream te volgen zijn.

Aanmelden uitreiking

Wil je de uitreiking van de Radboud Science Awards graag bijwonen? Vul dan het aanmeldformulier in.

Samenwerking met het basisonderwijs

De (hoofd)onderzoekers van het winnende onderzoek ontvangen de Radboud Science Awards. Zij krijgen de kans om hun onderzoek te vertalen naar activiteiten voor het basisonderwijs. Rond iedere winnaar wordt een team gevormd van onderzoekers, leraren en het Wetenschapsknooppunt. Deze Radboud Science Teams werken samen aan activiteiten die de basis vormen voor onderzoekend leren in de klas van de deelnemende leraren. Tot slot komt het vertaalde onderzoek als hoofdstuk in de boekenreeks ‘Wetenschappelijke doorbraken de klas in’. Lees meer over de Radboud Science Teams.

Act2-Puzzel-(c)Jimmy Israel-7389-WEB

Procedure jurering

De onderzoeksdirecteuren van de instituten van de Radboud Universiteit dragen kandidaten voor die recent een belangrijke wetenschappelijke bijdrage hebben geleverd aan hun vakgebied. Hieruit selecteert een jury drie prijswinnaars. De jury bestaat uit zeven prominente wetenschappers uit verschillende wetenschapsgebieden, in verschillende fasen van hun carrière. De jury wordt voorgezeten door de rector magnificus van de Radboud Universiteit.

Overzicht winnaars vanaf 2010