Zoek in de site...

Activiteiten voor thuis(onderwijs)

Het WKRU ontwikkelt samen met leerkrachten van diverse scholen en wetenschappers van de Radboud Universiteit en het Radboudumc activiteiten om de nieuwsgierigheid en onderzoekende houding van kinderen te stimuleren. Deze activiteiten zijn gebundeld in de boekenreeks 'Wetenschappelijke doorbraken de klas in!'. De meeste activiteiten zijn ook kostenloos online te vinden. Activiteiten worden ontwikkeld om op school te doen. Om er ook thuis mee aan de slag te kunnen hebben wij een top 10 van activiteiten samengesteld die geschikt zijn om thuis te doen. Deze zijn te vinden op onze boekenwebsite.

Leidraad onderzoekend leren

Wil je samen met je kind onderzoek doen? Bij de boekenreeks hoort een leidraad onderzoekend leren. Het biedt handvatten en suggesties voor de manier waarop de je kinderen kunt begeleiden bij het bedenken van een eigen onderzoek. Hoewel het boek geschreven is voor leraren, kun je het voor thuis ook als basis gebruiken.

De leidraad wordt ontwikkeld door het WKRU en regelmatig herzien op basis van nieuwe inzichten uit de literatuur en ervaringen in de klas. De meest recente versie is altijd online beschikbaar op de website www.wetenschapdeklasin.nl.