Zoek in de site...

Winterschool

Op woensdag 24 januari 2024 organiseren we de 15e en tevens laatste Winterschool. Nog één keer presenteren wetenschappers en leraren hun volledig uitgewerkte projecten voor het basisonderwijs. Laat je inspireren door de verhalen van de wetenschappers en ontdek met welke activiteiten je hun onderzoek de klas in kunt brengen, zodat je je leerlingen aanzet tot eigen onderzoek. Dit jaar komen de thema's vanuit neurobiologie, filosofie en geneeskunde. Daarnaast zijn er tijdens de Winterschool workshops over de didactiek van wetenschapsonderwijs.

Winterschool_2023_drieluik

Workshops

We bieden vijf verschillende workshops aan, verdeeld over drie workshoprondes. Je kunt in totaal drie workshops volgen. Workshop 1 t/m 3 gaan over een wetenschappelijk thema en de vertaling daarvan naar de klas. Deze workshops worden voorafgegaan door een korte lezing. Workshop 4 en 5 behandelen een didactisch thema.

  • Workshop 1 - Medicijn voor kinderen
  • Workshop 2 - Fantaserende dieren
  • Workshop 3 - Slaap en geheugen
  • Workshop 4 - Perspectiefgericht onderwijs
  • Workshop 5 - Onderzoek door leerlingen

Aanmelden

Je kunt je inschrijven voor drie workshops.

Mocht je pas later willen aanhaken of vroeger weg moeten, dan kun je je ook voor twee workshops inschrijven. In dat geval krijg je €10,- korting.

Locatie

Winterschool 2024 vindt plaats op de campus van de Radboud Universiteit in het Elinor Ostromgebouw, Heyendaalseweg 141 in Nijmegen.

Programma

10:00 - 10:30       Ontvangst
10:30 - 10:45       Welkom            
10:45 - 12:15       Workshopronde 1            
12:15 - 13:15       Lunch
13:15 - 14:45       Workshopronde 2            
14:45 - 15:15       Pauze
15:15 - 16:45       Workshopronde 3
16:45 - 18:00       Borrel

Sfeerimpressie eerdere edities

Bekijk hieronder de sfeerimpressie van de Winterschool van 2023 om een indruk te krijgen van de dag.

Wil je meer zien? Bekijk de materialen en video's van alle voorgaande edities via onderstaande link.

Boek 13

Tijdens de Winterschool lanceren we het nieuwste boek uit de reeks 'Wetenschappelijke doorbraken de klas in' (deel 13, uitgave 2024). Daarin staan de activiteiten uit de workshops beschreven. Dit zal het laatste deel zijn uit de reeks.

Doelgroep

De Winterschool is gericht op leraren van de bovenbouw van het basisonderwijs, pabo-studenten en pabo-docenten. Ook anderen zijn welkom, maar houd er rekening mee dat de workshops gericht zijn op de praktijk in de klas.

Kosten

Early birds: €125,- t/m 30 november 2023
Reguliere aanmelding: €140,- vanaf 1 december 2023
Studententarief: €90,-

In de prijs is de lunch en het nieuwste boek uit de reeks ‘Wetenschappelijke doorbraken de klas in' inbegrepen.

Zie het inschrijfformulier voor annuleringsvoorwaarden.

Laatste Winterschool en boek

Helaas nemen we na 15 jaar Winterschool afscheid van dit evenement en van de boekenreeks. Er zijn verschillende redenen waarom we hebben besloten hiermee te stoppen. Een belangrijke reden is dat we sinds corona merken dat er behoorlijk minder animo is voor zowel de boekenreeks als de Winterschool. We gaan daarom op andere manieren met wetenschappers en het basisonderwijs samenwerken vanaf 2024.

We hebben de Winterschool altijd met veel enthousiasme georganiseerd en zullen ons inzetten om er een heel mooie laatste editie van te maken. Aan het eind van de dag proosten we graag met jullie op een mooie reeks. Via onze nieuwsbrief houden we jullie graag op de hoogte van nieuwe initiatieven die we de komende tijd zullen ontwikkelen.

Vragen?

Heb je nog vragen over de Winterschool? Neem dan gerust contact op via infowkru@ru.nl of bel naar 024 366 7222.