Zoek in de site...

Winterschool

Op woensdag 24 januari 2024 was de 15e en tevens laatste Winterschool. Vijftien jaar lang hebben wetenschappers en leraren op de Winterschool lesmaterialen gepresenteerd die ze samen hadden gemaakt. Deelnemers konden zich op de Winterschool laten inspireren door de verhalen van de wetenschappers en ontdekken met welke activiteiten ze het onderzoek voor leerlingen inzichtelijk kunnen maken. Mede met als doel leerlingen aan te zetten tot eigen onderzoek. In de loop van de jaren zijn vele thema's uit alle richtingen van de wetenschap gepresenteerd. Al deze thema's, met in de klas uitvoerbare activiteiten, zijn terug te vinden in onze boekenreeks 'Wetenschappelijke doorbraken de klas in' en op onze website Wetenschapdeklasin. Ook veel van de didactische thema's, waaronder 'Onderzoekend leren' die in de loop van de jaren op de Winterschool zijn gepresenteerd zijn in de boeken en op de site terug te vinden. Een fotoverslag van de laatste Winterschool is hier te vinden.

Winterschool_2023_drieluik

Sfeerimpressie

Om een indruk te krijgen hoe het er op de Winterschool aan toeging kun je hieronder een sfeerimpressie van de Winterschool van 2023 bekijken.

Workshops en materialen

Van alle edities van de Winterschool zijn beschrijvingen van de workshops, materialen en video's van de lezingen terug te vinden. Om die te bekijken kun je op de knop hieronder klikken.