Zoek in de site...

Materialen WKRU

Het WKRU ontwikkelt diverse lesmaterialen, voorbeeldprojecten onderzoekend leren, concrete activiteiten, video's en andere hulpmiddelen voor in de klas. Deze maken we zo toegankelijk mogelijk voor iedereen die wetenschap en onderzoek de klas in wil brengen. Bestel hier onze fysieke materialen of raadpleeg ze digitaal via 'Wetenschap de klas in!'.

Bestelformulier

Alle materialen kun je bestellen via het bestelformulier.

boek 1tm11 vierkant

Boekenreeks

In de boekenreeks 'Wetenschappelijke doorbraken de klas in!' laten we zien hoe je jouw leerlingen een onderzoekende houding meegeeft. Elk boek bevat drie thema's met helder beschreven activiteiten. Bij deze reeks hoort ook een 'Leidraad onderzoekend leren'.

7xNieuwsgierig

7 x nieuwsgierig

Snel aan de slag met eenvoudige en toegankelijke activiteiten op het gebied van wetenschapseducatie. In dit boekje staan zeven korte activiteiten om leerlingen nieuwsgierig te maken.

Hulpmiddelen

Ons lesmateriaal digitaal

Op de website 'Wetenschap de klas in!' vind je alle materialen en hulpmiddelen die het WKRU heeft ontwikkeld. Zo heb je alles bij de hand om direct te starten met wetenschapseducatie in jouw schoolklas!

Leerlijn_materialen

Leerlijn onderzoeksvaardigheden PO-VO

De leerlijn onderzoeksvaardigheden biedt houvast bij het kiezen van het juiste niveau van onderzoeksvaardigheden voor jouw leerlingen, van kleuterklas tot examenklas.