Zoek in de site...

Buiten Europa

Als je buiten Europa wilt studeren, zijn er veel mogelijkheden. De Radboud Universiteit heeft (in het kader van het Holland Scholarship programma) een groot aantal uitwisselingsovereenkomsten met universiteiten buiten Europa waarvan je als FTR-student gebruik kunt maken. Je vindt een overzicht op de website van het International Office van de RU. Je vindt daar ook de voorwaarden voor deelname aan dit programma.

Studeren bij één van de partneruniversiteiten van onze faculteit (FFTR)

Naast de RU-brede bestemmingen, kun je ook naar een FTR-partneruniversiteit gaan. De meeste hiervan zijn binnen Europa, maar buiten Europa is  Stellenbosch University een optie voor filosofiestudenten. Daarnaast zijn er mogelijkheden voor Religiewetenschappers bij het Centre for Religious and Cross-Cultural Studies van de Gadjah Mada Universiteit in Yogyakarta. Tot slot zijn er plaatsen voor alle FTR-studenten bij de KazNU in Almaty en HSE in Moskou.

Studeren bij een Nederlands Wetenschappelijk Instituut in het Buitenland (NWIB)

De Nederlandse Wetenschappelijke Instituten in het Buitenland (NWIB's) zijn onderzoeks- en onderwijscentra, die voornamelijk liggen rond de Middellandse zee (Athene, Caïro, Istanbul en Rome), maar er zijn er ook in Sint-Petersburg en Rabat. De instituten zijn zeer verschillend qua aard, omvang en historie. Dit betekent dat ze ook verschillende accenten leggen met betrekking tot de dienstverlening naar studenten toe. Sommige instituten bieden bachelor- of mastercursussen aan. Andere instituten hebben wel zomercursussen of stages, maar verzorgen geen onderwijsprogramma's. In de minor Edges of Europe (15 EC) kun je elk jaar kennismaken met 2 instituten.

Studenten Islamstudies kunnen in de derde periode van hun tweede jaar een minor volgen in Caïro of Rabat.

Als je voor een langere periode naar één van deze instituten gaat, blijf je ingeschreven aan de RU en betaal je geen collegegeld bij het partnerinstituut. Als je aan de voorwaarden voldoet, kom je in aanmerking voor een Individuele Reissubsidie.

Stage lopen buiten Europa

Stage lopen kun je in principe overal, wanneer je maar toestemming hebt van de examencommissie. Als je aan de voorwaarden voldoet, kun je gebruik maken van een Individuele Reissubsidie.

Praktische zaken

Ben je geïnteresseerd? Hou er rekening mee, dat je met het regelen van een studieperiode buiten Europa het best een jaar van tevoren kunt beginnen. Voor elke bestemming is een beperkt aantal uitwisselingsplekken beschikbaar. Lees meer over de aanmeldings- en selectieprocedure in het stappenplan of neem voor meer informatie contact op met facultaire International Office FTR voor een oriënterend gesprek.