Faculteit der Rechtsgeleerdheid
Zoek in de site...

Unieke Nijmeegse winst in de eindronde van de European Law Moot Court Competition

Datum bericht: 8 april 2019

Demi van den BergIn de eindronde van de European Law Moot Court Competition, die plaatsvond op 4 en 5 april 2019 in Luxemburg, heeft het Nijmeegse team de hoofdprijs weten binnen te slepen. Demi van den Berg, studente European Law, zette een schitterende pleitprestatie neer, en werd door de jury bekroond als de allerbeste Commissievertegenwoordiger. De K.U. Leuven kwam als beste basisteam uit de bus, en de Universiteit van Genève leverde de beste Advocaat-Generaal.

Eind vorige maand wist Demi al de regionale finale in Athene op haar naam te schrijven. Haar drie teamgenoten Tom Poppe, Guus de Vries en Timo Hieselaar behaalden daar eveneens zeer hoge individuele scores. Waar tijdens de regionale finale werd opgetreden voor panels van advocaten en professoren, bestond de jury tijdens de eindronde uit de echte rechters van het Hof van Justitie van de EU.

ELMC team Nijmegen

In november 2018 leverde het Nijmeegse team zijn schriftelijke pleidooien in. Op basis van de hoge kwaliteit daarvan drong het tot de regionale finales door. De fictieve casus ging dit jaar over onder meer het Europees aanhoudingsbevel, rule of law-problemen en de prejudiciële procedure. Demi, Guus, Tom en Timo werden intensief gecoacht door hoogleraar Internationaal en Europees recht Henri de Waele, universitair docent Simon Tans, en andere leden van de sectie Internationaal en Europees recht.

De ELMC is een transnationale, interuniversitaire pleitwedstrijd die bestaat sinds 1989, en sindsdien uitgroeide tot de meest bekende en prestigieuze van Europa.

ELMC team Nijmegen