Zoek in de site...

Deadlines

Denk je eraan om een semester in het buitenland te gaan studeren? Start dan op tijd met je oriëntatie en maak zo snel mogelijk een afspraak voor een startgesprek bij het International Office FTR.

Als je je definitief wilt aanmelden voor een buitenlandverblijf, dien je een verzoek in via Osiris. Je maakt hiervoor een top twee/drie van universiteiten waar je wilt studeren. Omdat er maar een beperkt aantal plaatsen per universiteit beschikbaar is, kunnen we je niet garanderen dat je bij je voorkeursuniversiteit terecht kunt. Tevens vragen we je een motivatiebrief te schrijven.

Dit zijn de aanmeld-deadlines (in OSIRIS):

  • voor bestemmingen buiten Europa is de aanmeld-deadline 15 januari, let op: dit geldt zowel voor het eerste semester als voor het tweede. Als er na 15 januari nog plaatsen over zijn voor het tweede semester, kun je je daar tot 15 augustus nog voor aanmelden;
  • voor bestemmingen binnen Europa is de aanmeld-deadline voor het eerste semester 1 maart; aanmelden voor het tweede semester kan tot 15 augustus.
  • NB voor studieprogramma's aan de Nederlands Wetenschappelijke Instituten gelden andere deadlines. Informeer bij het International Office FTR.

Na de aanmeld-deadline hoor je binnen enkele weken voor welke universiteit je geselecteerd bent.

Pas nadat je je in OSIRIS hebt aangemeld en geselecteerd bent, ga je je ook aanmelden bij de partneruniversiteit, een beurs aanvragen en andere praktische zaken regelen. Daar is dan nog meer dan voldoende tijd voor.

Heb je de deadline gemist? Ook daarna zijn er vaak nog mogelijkheden, maar de keuze is dan wel beperkter. Informeer bij het International Office FTR welke plaatsen nog beschikbaar zijn.