Zoek in de site...

Taalvoorbereiding

Om in het buitenland onderwijs te volgen of stage te lopen, is het natuurlijk van belang dat je de taal goed machtig bent. In het algemeen kun je ervan uitgaan dat je de taal tenminste op B2-niveau moet beheersen, om het onderwijs goed te kunnen volgen (eindniveau VWO). Je kunt bij Radboud in'to Languages je actuele taalniveau laten testen.

Echter, elke universiteit stelt eigen eisen aan exchange studenten, dus oriënteer je daarop goed, voordat je vertrekt: welk niveau wordt gevraagd en hoe wordt dat getest?

Beheers je de taal nog niet of wil je je kennis nog opfrissen? Maak dan minimaal een half jaar van te voren een plan hoe je dit aan gaat pakken, met bijv. taalcursussen bij Radboud In'to Languages en/of een taalcursus ter plekke (die worden bijv. aan Duitse universiteiten vaak voorafgaand aan het semester aangeboden en geven je meteen de kans andere internationale studenten te leren kennen). De kosten voor een taalcursus kun je helaas niet vergoed krijgen, maar de ervaring leert dat deze cursussen de investering meestal dubbel en dwars waard zijn.