Praktische informatie


Contactgegevens

Bezoekadres
Erasmuslaan 36
6525 GG Nijmegen

Postadres
Postbus 9100
6500 HA Nijmegen

Telefoon
(024) 361 24 57

E-mailadressen
Algemeen:
info@kdc.ru.nl

Secretariaat:
secretariaat@kdc.ru.nl

Archivaris:
archief@kdc.ru.nl

Plan uw bezoek aan het KDC!

Het KDC beheert archieven van katholieke organisaties en instellingen en nalatenschappen of verzamelingen afkomstig van personen, die voornamelijk op diocesaan en/of landelijk niveau actief waren. De collectie bevat vrijwel uitsluitend materiaal vanaf de 19e eeuw, de periode waarin het KDC is gespecialiseerd.

Als u stukken uit de collecties van het KDC wil inzien dient u een aantal stappen te volgen.

  • Vraag indien nodig toestemming aan voor het raadplegen van een archief. Het KDC heeft een deel van de collectie in eigen bezit en een ander deel ligt bij ons in bewaring. Ons eigen deel is openbaar en vrij om in te zien in onze studiezaal. Voor het deel dat aan ons in bewaring is gegeven, dient u eerst toestemming voor inzage aan te vragen bij de eigenaar van het archief. Via het toestemmingsformulier kunt inzage voor deze stukken aanvragen. Raadpleeg het overzicht 'Collecties A-Z' om te weten te komen voor welke archieven toestemming vereist is. Hou er rekening mee dat deze aanvraagprocedure ± 10 werkdagen in beslag neemt.
  • Reserveer een plek en tijd in de studiezaal. Als er toestemming voor inzage verleend is of een archief openbaar is, kunt u een bezoek bij ons inplannen. U kunt het KDC alleen bezoeken op afspraak. Neem hiervoor contact met onze informatiebalie via het contactformulier.
  • Reserveer de archiefstukken. Nadat u toestemming voor inzage heeft ontvangen en een plek en tijdslot in de studiezaal heeft gereserveerd, kunt u stukken opvragen uit ons depot via het reserveringsformulier. Enkele stukken zijn gedigitaliseerd en online te raadplegen, maar het merendeel niet.

Scans on Demand
Het is mogelijk om tegen een vergoeding archiefmateriaal en audiovisueel materiaal (foto's, film en audio) te laten scannen. Dien een aanvraag in via het bestelformulier. De kosten vindt u in het tarievenoverzicht.

Let op: Wij sturen géén archiefstukken op en u kunt ze ook niet mee naar huis nemen.

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag
9:00u - 16:30u
Middagpauze: 12.30u - 13.00u (onze infobalie is dan telefonisch niet bereikbaar.)

Weekend en feestdagen
Gesloten. Klik hier voor de exacte data.

Archiefstukken bestellen?
Iedere werkdag tot
uiterlijk 16:00u.