Contactgegevens

Bezoekadres
Erasmuslaan 36
6525 GG Nijmegen

Postadres
Postbus 9100
6500 HA Nijmegen

Telefoon
(024) 361 24 57

E-mailadressen
Algemeen:
info@kdc.ru.nl

Bestuur:
secretariaat@kdc.ru.nl

Archief:
archief@kdc.ru.nl

Raadplegen van stukken?

Het KDC beheert archieven van katholieke organisaties en instellingen en nalatenschappen of verzamelingen afkomstig van personen, die voornamelijk op diocesaan en/of landelijk niveau actief waren. De collectie bevat vrijwel uitsluitend materiaal vanaf de 19e eeuw, de periode waarin het KDC is gespecialiseerd.

Het KDC heeft een deel van de collectie in eigen bezit en een ander deel ligt bij ons in bewaring. Ons eigen deel is openbaar en vrij om in te zien in onze studiezaal. Voor het deel dat aan ons in bewaring is gegeven, dient u eerst toestemming voor inzage aan te vragen bij de eigenaar van het archief.

Hoe kom ik te weten of ik voor een archiefstuk toestemming nodig heb?
Raadpleeg het overzicht 'Collecties A-Z' om te weten te komen voor welke archieven toestemming vereist is. Via het toestemmingsformulier kunt inzage voor deze stukken aanvragen. Hou er rekening mee dat deze aanvraagprocedure ± 10 werkdagen in beslag neemt.

De openbare archieven kunt u in onze studiezaal vrij raadplegen. Enkele stukken zijn gedigitaliseerd en via onze website te vinden. Andere stukken kunt u opvragen uit ons depot via het reserveringsformulier.

Tegen een kleine vergoeding kunt een digitale kopie ontvangen van audiovisueel materiaal (foto's, film en audio). Dit kunt u aanvragen via het bestelformulier. De kosten hiervoor vindt u in het tarievenoverzicht.

Let op: Wij sturen geen archiefstukken op en u kunt ze ook niet mee naar huis nemen.

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag
9:00u - 16:30u
Middagpauze: 12.30u - 13.00u (onze infobalie is dan telefonisch niet bereikbaar.)

Weekend en feestdagen
Gesloten. Klik hier voor de exacte data.

Archiefstukken bestellen?
Iedere werkdag tot
uiterlijk 16:00u.

Vrijwilliger of stagiair(e) worden?

Bij het KDC werken meer dan 20 vrijwilligers, die zich inzetten voor de ontsluiting van onze collecties. De werkzaamheden zijn heel divers en wij bieden volop de gelegenheid om nieuwe kennis, ervaringen en vaardigheden op te doen onder begeleiding van professionals.

Daarnaast zijn er ook diverse mogelijkheden om bij ons stage te komen lopen - zowel vanuit een opleiding als leer-werktraject.

Lijkt het u leuk om ons te komen helpen? Stuur ons dan gerust een bericht via het contactformulier of kom eens langs in onze studiezaal.