Let op: De KDC-studiezaal is weer te bezoeken op afspraak, maar er gelden een aantal aanvullende maatregelen voor uw en onze gezondheid. Reserveer de archiefstukken die u zou willen inzien vooraf via het bestelformulier en reserveer uw plek in de studiezaal via het contactformulier. Raadpleeg deze pagina voor onze actuele openingstijden.

Actueel

Uitgelicht

Familiearchief De Bourbon - De Parme

In mei 2022 overhandigde prins Carlos de Bourbon de Parme zijn familiearchief aan het KDC en de Radboud Universiteit. Het grote meertalige archief is naar schatting 50 meter lang en bevat waardevol materiaal, zoals nog nooit eerder ontsloten bronnen over de turbulente politieke geschiedenis van het 20e-eeuwse Spanje; handgeschreven pauselijke brieven die zelfs bij het Vaticaan niet bekend zijn; correspondentie tussen de adellijke families in Europa uit de 19e en 20e eeuw en een rijke fotocollectie met tienduizenden foto’s vanuit de hele wereld uit begin 20e eeuw.

Het archief zal naar verwachting in de komende twee jaar bij het KDC geïnventariseerd worden, waarna het voor onderzoek beschikbaar is.