GWK Travelex Prepaid Mastercard

Inmiddels is de mogelijkheid vervallen om de Moneycard te gebruiken en daarom is de GWK Travelex Prepaid Mastercard gekozen als vervanging. Met de Prepaid MasterCard van GWK Travelex kan er eenvoudig gepind worden bij alle MasterCard pinautomaten en kan hij daarnaast ook als creditcard gebruikt worden in winkels, webshops, restaurants en bij geldautomaten waar MasterCard geaccepteerd wordt.

Deze voorziening is alleen beoogd voor buitenlandse medewerkers en studenten die nog geen bankrekening hebben en voor bijzondere noodgevallen.1 Het is geen vervanging van klein kasverkeer; dat dient via crediteurendeclaraties te lopen.

Werkwijze

  1. De eenheid vult een loopbrief in en deze wordt via de afdeling FEZ van de eenheid naar CFA geleid. Vanuit DPO en IO gaat dat direct naar CFA.
  2. CFA is open op dinsdagmiddag en donderdagmiddag van 14.00 uur tot 16.00 uur.
  3. CFA maakt een opdracht aan in het online systeem van het GWK waarna de kaart opgehaald kan worden op een GWK Travelex kantoor. Bijvoorbeeld op Nijmegen Centraal.

Verder is van belang

  1. De boekingsgang dient vermeld te worden op het aanvraagformulier i.v.m. de doorbelasting. Dit kan men op de betaalopdracht aangeven. Hierbij nog wel een opmerking: Aangezien dit centraal gebeurt, stellen wij voor om deze doorbelasting naar de eenheden standaard op de 306001 te maken, waarna de grootboekadministrateur de correcte boeking verwerkt.
  2. De uitgave wordt gedocumenteerd achter het aanvraagformulier. Daarvan een kopie bij de grootboekadministratie achterhouden. Voor IO en DPO is dat natuurlijk bij CFA.

Zie hiernaast voor meer uitleg over het gebruik van de GWK Travelex Prepaid mastercard en voor betaalopdrachten.