Sint Franciscus Liefdewerk, bisdom Haarlem

Archiefnummer: 544
Archiefnaam: SFLH
Sector: Jeugd
Soort archief: Archivalia van instelling
Datering: 1942-1962

Plaatsingslijst (pdf, 107 kB)

Een aan het Sint Franciscus Liefdewerk van de parochie van de H. Antonius van Padua, Haarlem, verbonden mandenmakerij voor jongens, 1925

Ten geleide
Sint Franciscus Liefdewerk, bisdom Haarlem (1942-1962)
Het Sint Franciscus Liefdewerk was een vereniging ’tot bevordering van de godsdienstige, zedelijke en maatschappelijke verheffing van geestelijk onverzorgde jongens volgens katholieke beginselen’.
Pater Wilhelmus H. van den Berk O.F.M. was kapelaan in de Antonius van Padua parochie en van 18 juni 1924 tot en met 21 september 1925 de tweede directeur van de Sint Franciscusliefdewerken in die parochie.
In 1925 waren in Haarlem een gymnastiekclub, mandenmakerij, voetbalclub en een  orkest, allemaal voor jongens. Het hoofdkantoor van het Sint Franciscus Liefdewerk in het bisdom Haarlem zat aan de Heerengracht 538 te Amsterdam.
In 1934 werd in Haarlem‐Noord het clubhuis ’Romana Jongensstad’ opgericht en in 1957 was er in Haarlem een afdeling voor meisjes van "Francisca Romano’.

Literatuur van en over het Sint Franciscus Liefdewerk, bisdom Haarlem kunt u vinden in RUQuest.

KDC – Beeld en Geluid
De collectie Beeld en geluid kunt u doorzoeken via de Catalogus van het KDC. Door te zoeken op ‘Sint Franciscus Liefdewerk, bisdom Haarlem’ vindt u het bedoelde materiaal.