Film

Het KDC beheert een grote collectie aan audiovisuele documenten, van televisieprogramma's tot films. De collectie documenteert het Nederlandse katholicisme in brede zin. Zij bevat dus niet alleen godsdienstig materiaal, maar ook materiaal met betrekking tot het katholiek maatschappelijk en cultureel leven.

U vindt dit audiovisueel materiaal terug in onze Catalogus. Gebruik het bestelformulier voor Beeld&Geluid om deze te reserveren.

Lees in het onderstaande schema over de mogelijkheden om het filmmateriaal te bekijken:

Categorie Omschrijving
Videobanden en DVD’s Registraties van televisieprogramma's betreffende het Nederlandse katholicisme. Deze kunnen in de studiezaal geraadpleegd worden. Videobanden en DVD’s worden niet uitgeleend. Wel is het mogelijk een kopie te bestellen, uitsluitend voor educatief gebruik. Zie ook: Tarieven.
Films Het KDC beschikt over ruim 600 films. Deze worden bewaard in Hilversum door het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid waar de films ook geraadpleegd kunnen worden. Hiervoor is toestemming van het KDC vereist. In de nabije toekomst worden van de films kopieën op DVD gemaakt, die bij het KDC kunnen worden bekeken.