Katholieke Stichting voor Wijk-, Buurt- en Clubhuiswerk, Haarlem

Archiefnummer: 37
Archiefnaam: KWSH
Sector: Caritas en maatschappelijk werk
Soort archief: Instellingsarchief
Datering: 1921-1974

Plaatsingslijst (pdf, 50 kB)


Ten geleide
Katholieke Stichting voor Wijk-, Buurt- en Clubhuiswerk, Haarlem (1921-1974)
Op 18 jan 1933 werd de RK Instelling Sint Franciscus Liefdewerk in (bisdom) Haarlem, afdelingen Centrum en Noord (SFL) opgericht. In november 1933 werd de naam RK Instelling Sint Francisca Romana Liefdewerk in Haarlem, afdelingen Centrum en Noord. (Zie ook het KDC-archief Sint Francisca Romana Liefdewerk, Amsterdam.)
Op 18 jan. 1933  werd ook opgericht de Stichting Katholiek Maatschappelijk Jeugd- en Gezinswerk te Haarlem (KMJB). Deze stichting nam doelstellingen, wettelijke aansprakelijkheid van alle verplichtingen van SFL en St. Francisca Romana Liefdewerk over. Deze twee hielden op als zelfstandige instellingen te bestaan. 
Op 8 dec. 1969 werd de naam veranderd in Katholieke Stichting voor Wijk- Buurt- en Clubhuiswerk (KSW) te Haarlem. De Stichting was aangesloten bij de Katholieke Nationale Stichting voor Bijzonder Gezinswerk en Jeugdzorg te Utrecht.
Op 6 aug. 1970  werd de naam  gewijzigd in Stichting voor Wijk- Buurt- en Clubhuiswerk te Haarlem.
Op 18 jan. 1974  werd de Stichting om financiële redenen ontbonden.

Literatuur van en over Katholieke Stichting voor Wijk-, Buurt- en Clubhuiswerk, Haarlem kunt u vinden in RUQuest.

KDC – Beeld en Geluid
De collectie Beeld en geluid kunt u doorzoeken via de Catalogus van het KDC. Door te zoeken op ‘Clubhuiswerk Haarlem’ vindt u het bedoelde materiaal. [Diaserie]