Archief voor de Geschiedenis van de Katholieke Kerk in Nederland

Archiefnummer: 800
Archiefnaam: AGKK
Sector: Cultuur en recreatie
Soort archief: Instellingsarchief
Datering: 1956-1995

Het archief betreft de redactie.

Plaatsingslijst (pdf, 44 kB)


Ten geleide
Archief voor de Geschiedenis van de Katholieke Kerk in Nederland (1956-1995)
Het tijdschrift Archief voor de Geschiedenis van de Katholieke Kerk in Nederland =ISSN 0003-8326 verscheen van 1959 tot 1991. Het werd m.i.v. 1973 uitgegeven i.s.m. het: Katholiek Documentatie Centrum, later door de uitgeverij Dekker & Van de Vegt in Nijmegen.
Het was een samensmelting van: Haarlemse bijdragen = ISSN 0927-7870, en Archief voor de geschiedenis van het Aartsbisdom Utrecht = ISSN 0921-996X
Het tijdschrift wordt voortgezet als: Trajecta = ISSN 0778-8304

AGKKN en Trajecta zijn ter inzage beschikbaar in de Leeszaal KDC, kast 3. Ook vier tijdschriften Fulltext in de Collectie CD data: CDDA-82.

Literatuur van en over het Archief voor de Geschiedenis van de Katholieke Kerk in Nederland kunt u vinden in RUQuest.

KDC - Knipselcollectie
De knipselcollectie bevat naast knipsels uit dag- en weekbladen diverse andere vormen van min of meer losbladige informatie, zoals persberichten van het Algemeen Nederlands Persbureau (ANP), overlijdensberichten, fotokopieën uit bio- en bibliografische naslagwerken enz. De knipsels over Periodieken* Archief voor de Geschiedenis van de Kath. Kerk in Nederland zijn beschikbaar in de studiezaal van het KDC.

KDC – Beeld en Geluid
De collectie Beeld en geluid kunt u doorzoeken via de Catalogus van het KDC. Door te zoeken op ‘Archief voor de Geschiedenis van de Katholieke Kerk in Nederland’ vindt u het bedoelde materiaal. [Fulltext van vier tijdschriften in de Collectie CD data: CDDA-82]