Beckers, R.

Archiefnummer: 936
Archiefnaam: BECK
Sector: Kerkelijk en godsdienstig leven
Soort archief: Persoonsarchief
Datering: 1931-1985

Plaatsingslijst (pdf, 48 kB)


Ten geleide
Reinier Beckers (1904-1987)
Reinier Beckers werd geboren in Zwolle.  In 1931 werd hij tot priester gewijd van het aartsbisdom Utrecht.
Hij was vanaf 1931 kapelaan te Groessen, daarna in Doetinchem.  Vanaf 1941 was hij kapelaan te Apeldoorn en vanaf 1945 te Groningen. In 1944-1945 was hij rector te Didam voor de katholieke tewerkgestelde mannen en repatriërenden.
In 1948 werd hij benoemd tot pastoor te Renswoude-Veenendaal. In 1960 werd hij geïnstalleerd als pastoor van de St. Martinuskerk te Utrecht. Van 1969-1977 was hij pastoor te Ruurlo. Vanaf 1974 was hij rector in het bejaardenhuis Maria Postel te Keyenborg.

Beckers gaf in de jaren vijftig lijdensmeditaties voor de radio en op diverse plaatsen  retraites en  conferenties. Hij was bekend om zijn levendige stijl. Hij was mede-oprichter van het Stiltecentrum Hoog Catharijne te Utrecht. Reinier Beckers overleed in 1987 te Utrecht.

Bron: Plaatsingslijst en Knipselcollectie KDC

Literatuur van en over R. Beckers kunt u vinden in RUQuest.

KDC - Knipselcollectie
De knipselcollectie bevat naast knipsels uit dag- en weekbladen diverse andere vormen van min of meer losbladige informatie, zoals persberichten van het Algemeen Nederlands Persbureau (ANP), overlijdensberichten, fotokopieën uit bio- en bibliografische naslagwerken enz. De knipsels over Reinier Beckers zijn beschikbaar in de studiezaal van het KDC.

KDC – Beeld en Geluid
De collectie Beeld en geluid kunt u doorzoeken via de Catalogus van het KDC. Door te zoeken op ‘Beckers, Reinier’ vindt u het bedoelde materiaal.