Berg, A.A. van den

Archiefnummer: 647
Archiefnaam: BERA
Sector: Kerkelijk en godsdienstig leven
Soort archief: Persoonsarchief
Datering: 1891-1981

Plaatsingslijst (pdf, 39 kB) vernieuwd augustus 2013

A.A. van den Berg (1891-1981). Tekenaar onbekend.

Ten geleide
Antonius Aloysius van den Berg (1891-1981)
Antoon van den Berg werd geboren te Zoetermeer. Hij werd priester gewijd in 1916 en was achtereenvolgens kapelaan te Heerhugowaard, Lisse, Alkmaar en 's-Gravenhage. In 1936 werd hij benoemd tot pastoor te Rhoon en in 1939 tot pastoor van de Jacobus de Meerdere-parochie te Akersloot. Over deze plaats publiceerde hij in 1976 Akersloot door de eeuwen heen : een vluchtige schets. Twee broers van Antoon van den Berg waren ook priester.
Van den Berg overleed in 1981 als emeritus-pastoor te Akersloot.
Bron: KDC-Knipselcollectie

Literatuur van en over Antonius Aloysius van den Berg kunt u vinden in RUQuest. Zoek ook op titel: Akersloot door de eeuwen heen : een vluchtige schets. 
- Biografie: Antonius Aloysius van den Berg (1891-1981), boerenzoon, schilder, historicus en pastoor, geboren te Zoetermeer, door Ton Vermeulen verschenen in T Seghen Waert jaargang 32, aflevering 2, mei 2013. Zie de plaatsingslijst nr. 98.

KDC - Knipselcollectie
De knipselcollectie bevat naast knipsels uit dag- en weekbladen diverse andere vormen van min of meer losbladige informatie, zoals persberichten van het Algemeen Nederlands Persbureau (ANP), overlijdensberichten, fotokopieën uit bio- en bibliografische naslagwerken enz. De knipsels over A.A. van den Berg zijn beschikbaar in de studiezaal van het KDC.

KDC – Beeld en Geluid
De collectie Beeld en geluid kunt u doorzoeken via de Catalogus van het KDC. Door te zoeken op ‘Berg, A.A. van den’ vindt u het bedoelde materiaal.