Bijlhout, Cora

Archiefnummer: 1198
Archiefnaam: BIJL
Sector: Kerkelijk en godsdienstig leven
Soort archief: Persoonsarchief
Datering: 1929-2006

Voor inzage toestemming aanvragen via de archivaris

Het archief bevat correspondentie met o.m. Zr. Immaculée (Sjoertje Hylkema), jeugdgedichten, beschrijving van Indonesische kunst en 'Indonesische missiereis'; het manuscript Met een schone lei, herinneringen van een kloosterzuster

Plaatsingslijst (pdf, 81 kB)

Cora Bijlhout (1914-2003), februari 2003

Ten geleide
Cora Bijlhout (1914-2003)
Cora Bijlhout zat in 1929 op de Sint Barbara-ULO in Amsterdam. Zij trad in 1934 in in de  Congregatie der Liefdezusters van de Heilige Carolus Borromaeus, de ‘Zusters onder de Bogen' in Maastricht.  Ze studeerde Frans en muziek en gaf jarenlang les in Nederland en Indonesië. Zij deed het met plezier en voelde zich thuis in Indonesië, maar niet in het klooster. De strenge regels, het onaantastbare gezag maakten dat ze zich een buitenbeentje voelde. Terug in Nederland treedt ze uit het klooster, bouwt een zelfstandig bestaan op en schrijft in 2000 Herinneringen van een kloosterzuster, in 2001 door de Valkhofpers te Nijmegen uitgegeven.  Cora Bijlhout overleed in 2003 in Zwolle.

Literatuur van en over Cora Bijlhout kunt u vinden in RUQuest.
- Bibliografie in Bibliografieën Katholiek Documentatie Centrum.

KDC – Beeld en Geluid
De collectie Beeld en geluid kunt u doorzoeken via de Catalogus van het KDC. Door te zoeken op ‘Bijlhout, Cora’ vindt u het bedoelde materiaal.