Parochie H. Martelaren van Gorkum, 's-Gravenhage

Archiefnummer: 529
Archiefnaam: MVGG
Sector: Kerkelijk en godsdienstig leven
Soort archief: Instellingsarchief
Datering: 1915-1971

Plaatsingslijst (pdf, 34 kB)

Parochiekerk H. Martelaren van Gorkum, 's-Gravenhage, 1917-...

Ten geleide
Parochie H. Martelaren van Gorkum, ’s-Gravenhage (1915-1971)
De Parochie H. Martelaren van Gorkum te ’s-Gravenhage werd opgericht op 1 november 1916. Het kerkgebouw is waarschijnlijk in 1917 gebouwd. Een van de pastoors was P.J.M. van den Berg die in 1959-1960 zijn zilveren jubileum als pastoor vierde.
In 1980 was er een nieuwe kerk.

Literatuur van en over Martelaren van Gorcum 's-Gravenhage kunt u vinden in  RUQuest.
- Bibliografie in Bibliografieën Katholiek Documentatie Centrum: Jubileumuitgave ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van de Parochie Martelaren van Gorcum te 's-Gravenhage op 1 november 1991, Kerkbestuur Martelaren van Gorcum / 1991

KDC – Knipselcollectie
De knipselcollectie bevat naast knipsels uit dag- en weekbladen diverse andere vormen van min of meer losbladige informatie, zoals persberichten van het Algemeen Nederlands Persbureau (ANP), overlijdensberichten, fotokopieën uit bio- en bibliografische naslagwerken enz. De knipsels over Parochies * 's-Gravenhage zijn beschikbaar in de studiezaal van het KDC.

KDC – Beeld en Geluid
De collectie Beeld en geluid kunt u doorzoeken via de Catalogus van het KDC. Door te zoeken op ‘Parochie Martelaren ['s-]Gravenhage’ vindt u het bedoelde materiaal.