Beek, C.J.M. van

Archiefnummer: 272
Archiefnaam: BEEC
Sector: Kerkelijk en godsdienstig leven
Soort archief: Archivalia van persoon
Datering: 1919-1929

Plaatsingslijst (pdf, 100 kB)

C.J.M.J. van Beek (1899-1987)

Ten geleide
C.J.M. van Beek (1899-1987)
Cornelis Johannes Maria Joseph van Beek werd geboren op 17 maart 1899 te Zevenbergsche Hoek. In 1923 werd hij tot priester gewijd. Hij studeerde daarna klassieke talen aan de Kath. Universiteit Nijmegen en vanaf 1929 christelijke archeologie in Rome. Hij studeerde verder in Breslau en Bonn. In 1936 promoveerde hij in Nijmegen op het proefschrift Passio Sanctarum Perpetuae et Felicitatis. Hij was van 1930 tot 1942 professor aan het Klein Seminarie te St. Michielsgestel en daarna pastoor van de parochie H. Antonius van Padua te Heilig Landstichting. Hij overleed op 11 maart 1987 te Heilig Landstichting.
Bron: KDC-Knipselcollectie

Literatuur van en over C.J.M. van Beek kunt u vinden in RUQuest. Zoek op Passio Sanctarum Perpetuae et Felicitatis.
- Bibliografie via KDC-Knipselcollectie

KDC – Knipselcollectie
De knipselcollectie van het KDC bevat naast knipsels uit dag- en weekbladen diverse andere vormen van min of meer losbladige informatie, zoals persberichten van het Algemeen Nederlands Persbureau (ANP), overlijdensberichten, fotokopieën uit bio- en bibliografische naslagwerken enz. De knipsels over C.J.M.J. van Beek zijn beschikbaar in de studiezaal van het KDC.

KDC – Beeld en Geluid
De collectie Beeld en geluid kunt u doorzoeken via de Catalogus van het KDC. Door te zoeken op ‘Beek, C.J.M. van’ vindt u het bedoelde materiaal.