Franck, F.

Archiefnummer: 614
Archiefnaam: FRAN
Sector: Kerkelijk en godsdienstig leven
Soort archief: Archivalia van persoon
Datering: 1962-1987

De archivalia bevatten met name tekeningen van paus Johannes XXIII en het Tweede Vaticaans Concilie. Verder recensies, aankondigingen van tentoonstellingen en artikelen.

Plaatsingslijst (pdf, 34 kB)

Onthulling van het geschilderd portret van paus Joannes XXIII van Frederick Franck door J.R.T.M. Peters, in de Joannes XXIII zaal van de aula van de Kath. Universiteit Nijmegen, 1988

Ten geleide
F. Franck (1909-2006) = Franck = Siegfried Frank = Frederick Frank = Frederick Franck = Frank Fredericks
Frederick Fran[c]k werd in 1909 te Sint Pieter (Maastricht) geboren als Siegfried Frank. Franck was als beeldend kunstenaar een leerling van Georg Grosz en Katerina Wilczynski. Hij werkte in Nederland, Engeland, Australië en New York. Vanaf 1945 was hij Amerikaans staatsburger. Hij woonde afwisselend in Broek in Waterland en Warwick (New York). In 1969-1970 behaalde hij doctoraten in de medicijnen en tandheelkunde. Hij was tevens publicist. Hij maakte tekeningen van het Tweede Vaticaans Concilie, die deel uitmaken van de archivalia.
Bron: Biografisch portaal van Nederland / St. tot Expl. v.h. Rijksbureau v. Kunsthistorische Documentatie, URL: https://rkd.nl/nl/artists/28977

Literatuur van en over Frederick Franck kunt u vinden in RUQuest.
- Biografie in Biografisch portaal van Nederland

KDC – Knipselcollectie
De knipselcollectie van het KDC bevat naast knipsels uit dag- en weekbladen diverse andere vormen van min of meer losbladige informatie, zoals persberichten van het Algemeen Nederlands Persbureau (ANP), overlijdensberichten, fotokopieën uit bio- en bibliografische naslagwerken enz. De knipsels over Siegfried Franck zijn beschikbaar in de studiezaal van het KDC.

KDC – Beeld en Geluid
De collectie Beeld en geluid kunt u doorzoeken via de Catalogus van het KDC. Door te zoeken op ‘Franck, Frederick’ vindt u het bedoelde materiaal.