Peters, J.P.A.

Archiefnummer: 260
Archiefnaam: PETE
Sector: Kerkelijk en godsdienstig leven
Soort archief: Archivalia van persoon
Datering: 1968-1989

Inhoud van het archief
Naast een aantal dictaten aangaande theologische cursussen uit de periode 1965/1966, handelen deze archivalia met name over het kerkelijk en sociaal werk in Noord-Limburg.

Plaatsingslijst (pdf, 38 kB)


Ten geleide
J.P.A. Peters = Jan Peters OCarm = Pieter Augustinus Peters = Joannes a Cruce Peters (1921-2002)
Jan Peters werd geboren te Elsloo in 1921. Na het gymnasium doorlopen te hebben trad hij in bij de Karmelieten. In 1946 werd hij tot priester gewijd. Hij studeerde theologie aan de universiteiten van Leuven en Nijmegen en promoveerde in 1957. Hij voelde zich vooral geïnspireerd door de mystiek van Johannes van het Kruis. Van 1946 tot 1966 doceerde hij dogmatiek en spiritualiteit aan het theologicum van de Ongeschoeide Karmelieten te Smakt-Venray. Van 1966 tot 1970 was hij als redactiesecretaris verbonden aan Concilium, internationaal tijdschrift voor theologie. Daarnaast was hij redactielid van het tijdschrift Speling. Sinds september 1970 was hij aalmoezenier voor sociale werken in Noord-Limburg, waar hij speciaal de zorg voor de Spaans-taligen op zich nam. Hij was later ook pastor in Geijsteren.
Peters overleed op 11 april 2002 te Venray.

Literatuur van en over Pieter Augustinus Peters of Joannes a Cruce Peters kunt u vinden in RUQuest en Picarta.

KDC – Beeld en Geluid
De collectie Beeld en geluid kunt u doorzoeken via de Catalogus van het KDC. Door te zoeken op ‘Peters, P.A.’ vindt u het bedoelde materiaal.

KDC – Knipselcollectie
De knipselcollectie van het KDC bevat naast knipsels uit dag- en weekbladen diverse andere vormen van min of meer losbladige informatie, zoals persberichten van het Algemeen Nederlands Persbureau (ANP), overlijdensberichten, fotokopieën uit bio- en bibliografische naslagwerken enz. De knipsels over P.A. Peters zijn beschikbaar in de studiezaal van het KDC.