Wert, J.A.M. de

Archiefnummer: 606
Archiefnaam: WERT
Sector: Kerkelijk en godsdienstig leven
Soort archief: Archivalia van persoon
Datering: 1922-1940

Het archief bevat tractaten met aantekeningen uit zijn tijd als priesterstudent aan het Groot-seminarie te Haaren (N.Br.)

Plaatsingslijst (pdf, 121 kB)


Ten geleide
J.A.M. de Wert (1915-1985)
Joannes Adrianus Maria de Wert is geboren op 1 februari 1915 te Nuenen. In 1941 werd hij tot priester gewijd in de St. Jan te Den Bosch en deed hij zijn eerste mis in de St. Odulphuskerk in Best. Hij was kapelaan te Bakel, Geldrop en Eindhoven.  Van 1964 tot 1965 was hij pastoor van de H. Willibrordusparochie te Hedel en daarna van de parochie met dezelfde patroon in Neerkant. Na zijn afscheid woonde hij in Deurne, waar hij op 14 juni 1985 overleed. Hij is begraven in Neerkant.
Bron: KDC-Knipselcollectie

KDC – Knipselcollectie
De knipselcollectie van het KDC bevat naast knipsels uit dag- en weekbladen diverse andere vormen van min of meer losbladige informatie, zoals persberichten van het Algemeen Nederlands Persbureau (ANP), overlijdensberichten, fotokopieën uit bio- en bibliografische naslagwerken enz. De knipsels over J.A.M. de Wert zijn beschikbaar in de studiezaal van het KDC.

KDC – Beeld en Geluid
De collectie Beeld en geluid kunt u doorzoeken via de Catalogus van het KDC. Door te zoeken op ‘Wert, J.A.M. de’ of ‘Wert, Jan de’ vindt u het bedoelde materiaal.