Verenigde Studentenverenigingen vd Theologische Faculteiten ea Hogere Theologische Opleidingen

Archiefnummer: 501
Archiefnaam: VSTF
Sector: Onderwijs en wetenschappen
Soort archief: Instellingsarchief
Datering: 1947-1969

Plaatsingslijst (pdf, 44 kB)

Verenigde Studentenverenigingen van de Theologische Faculteiten en andere Hogere Opleidingsinstituten in het Nederlands Taalgebied, z.j.

Ten geleide
Verenigde Studentenverenigingen van de Theologische Faculteiten en andere Hogere Theologische Opleidingsinstituten in het Nederlandse Taalgebied (1928-1969)
De Verenigde Studentenverenigingen van de Theologische Faculteiten en andere Hogere Theologische Opleidingsinstituten in het Nederlandse Taalgebied werd opgericht te Utrecht op 1 december 1928. Haar doel was het behartigen van de belangen van haar leden, bevordering van contacten van theologische studenten onderling en het stimuleren van contacten in het buitenland. De vereniging gaf het blad Vox Theologica uit, waarvan de hoofdredacteur in het algemeen bestuur zitting had. Wat dit laatste betreft kende de vereniging een speciale commissie Buitenland. De vereniging werd opgeheven op 7 november 1969.

Literatuur van en over de Vereeniging van Studenten in de Theologische Faculteiten in Nederland kunt u vinden in RUQuest.

KDC – Beeld en Geluid
De collectie Beeld en geluid kunt u doorzoeken via de Catalogus van het KDC. Door te zoeken op ‘Verenigde Studentenverenigingen van de Theologische Faculteiten’ vindt u het bedoelde materiaal.