Zoek in de site...

Hester
Hester Vink studeerde in Indonesië
Martijn (2)
Martijn Beukhorst studeerde in Zwitserland
Jasmijn
Jasmijn Olk deed een Summer School in Nepal
2014-03-28 17.08.36
Mark van Doorn studeerde in Turkije
Cato
Cato Andersen Roed studeerde in Mexico

Studeren in het buitenland

Zit jij erover te denken in het buitenland te gaan studeren? Goed plan! Dit is een bijzondere en waardevolle ervaring; niet alleen voor je studie en op persoonlijk vlak, maar ook voor je verdere loopbaan. Er zijn vele opties: je kunt een semester in het buitenland gaan studeren of stagelopen, maar je kunt ook kiezen voor een veel kortere Summer School of studiereis. Voor al deze opties zijn beurzen beschikbaar. Deze site geeft je een uitgebreid overzicht van de mogelijkheden, al zullen die de komende periode ook afhankelijk zijn van de  coronamaatregelen. Meer weten? Maak een afspraak bij het International Office FTR.

Waar ga jij heen?

Wil je een semester in het buitenland studeren? Onze faculteit heeft een groot aantal Erasmus+-overeenkomsten met zusterfaculteiten in Europa. Daarnaast zijn er ook veel opties buiten Europa.

Buitenlandervaringen van studenten

Praktisch

Goede voorbereiding is het halve werk. Bedenk wanneer je weg wilt en wat je wilt gaan doen. Vergeet niet andere zaken te regelen, zoals: taalvoorbereiding, accomodatie, gezondheid en reisvergunningen.