Bilance, projectdossiers

Archiefnummer: 1231
Archiefnaam: BILP
Sector: Caritas en maatschappelijk werk
Soort archief: Instellingsarchief
Datering: z.j.

Voor inzage toestemming aanvragen via de archivaris

Plaatsingslijst (pdf, 2,3 MB)

Ten geleide
Bilance, projectdossiers (z.j.)
Bilance kwam in 1995 voort uit een fusie van de ontwikkelingsorganisaties Vastenaktie en Cebemo (Centrale voor Bemiddeling bij Medefinanciering van Ontwikkelingsprogramma's), die beiden structurele ontwikkelingsprojecten in de ‘Derde wereld’ en Midden- en Oost-Europa steunden. De krachtenbundeling vergrootte de doelmatigheid en efficiëntie.
Bilance besteedde jaarlijks ongeveer 170 miljoen gulden aan duizend projecten in de Derde Wereld en Oost-Europa. Deze activiteiten gaan gepaard met bewustwording en voorlichting in eigen land.
Omdat de naam Bilance, die evenwicht en wederkerigheid tussen de twee organisaties uitdrukte, niet erg bekend werd liet men deze naam na enige tijd vervallen.
Bron: website Vastenactie.

Zie ook de KDC-archieven van de Stichting Bisschoppelijke Vastenactie Nederland en CEBEMO, secretariaat

Literatuur van en over Bilance kunt u vinden in RUQuest.

KDC – Knipselcollectie
De knipselcollectie van het KDC bevat naast knipsels uit dag- en weekbladen diverse andere vormen van min of meer losbladige informatie, zoals persberichten van het Algemeen Nederlands Persbureau (ANP), overlijdensberichten, fotokopieën uit bio- en bibliografische naslagwerken enz. De knipsels over Bilance zijn beschikbaar in de studiezaal van het KDC.

KDC – Beeld en Geluid
De collectie Beeld en geluid kunt u doorzoeken via de Catalogus van het KDC. Door te zoeken op ‘Bilance’ vindt u het bedoelde materiaal.