Marga Klompé Stichting

Archiefnummer: 1263
Archiefnaam: MKS
Sector: Caritas en maatschappelijk werk
Soort archief: Instellingsarchief
Datering: z.j.

Plaatsingslijst nog niet beschikbaar

Ten geleide
Marga Klompé Stichting (…-…)
Het oogmerk van de Marga Klompé Stichting was de maatschappelijke betrokkenheid en sociale bewogenheid van Marga Klompé levend te houden. De Stichting werd in 1989 opgericht onder de naam Stichting Marga Klompé Fonds. De initiatiefnemers waren de secretaris-generaal van de Nederlandse Kerkprovincie H.A. van Munster, de vroegere voorzitter van Justitia et Pax Nederland, mevr. Ph. Weyenborg-Pot, en de journalist K. Middelhoff.
Het Fonds kende jaarlijks stipendia toe aan organisaties en personen die maatschappelijke initiatieven ontwikkelen die in de geest van Klompé streven naar vrede en gerechtigheid in de breedste zin. Het versterken van de positie van vrouwen in de samenleving, nationaal en internationaal, was ook een van de doelstellingen van de Stichting.
Bron: KDC-Knipselcollectie
Ook financierde de Stichting de Marga Klompé-leerstoel voor Internationale Sociale Verantwoordelijkheid aan de Universiteit Tilburg. In 2016 werd deze bekleed door Mirjam van Reisen. Later is zij Hoogleraar International Relations, Innovation and Care aan dezelfde Universiteit.
Zie ook de KDC-archivalia van M.A.M. Klompé.

Literatuur van en over de Stichting Marga Klompé Fonds of de Marga Klompé Stichting kunt u vinden in RUQuest. Van 1990 tot 2013 gaf de Stichting een Nieuwsbrief uit.

KDC – Knipselcollectie
De knipselcollectie van het KDC bevat naast knipsels uit dag- en weekbladen diverse andere vormen van min of meer losbladige informatie, zoals persberichten van het Algemeen Nederlands Persbureau (ANP), overlijdensberichten, fotokopieën uit bio- en bibliografische naslagwerken enz. De knipsels over de Stichting Marga Klompé Fonds zijn beschikbaar in de studiezaal van het KDC.