Frequin, L.H.A.

Archiefnummer: 961
Archiefnaam: FREQ
Sector: Cultuur en recreatie 
Soort archief: Persoonsarchief
Datering: 1928-1998

Voor inzage toestemming aanvragen via de archivaris

Plaatsingslijst (pdf, 258 kB)

L.H.A. Frequin

Ten geleide
Louis Hendrik Antonius Frequin (1914-1998) = Willem de Wael
Frequin werd te Arnhem geboren. Op het Missiehuis Sint Jan van de Missionarissen van het Goddelijke Woord (SVD) te Soes­terberg volgde hij enkele jaren het gymnasium, maar al op 16-jarige leeftijd, in 1930, begon hij zijn werkzaamheden voor De Gelderlander.
In de jaren dertig ontwikkelde hij een sterke belangstelling voor volkskunde. In dit vak volgde hij colleges aan de Katholieke Universiteit Nijmegen. In 1942 volgde hij colleges aan het filosoficum van de Dominicanen te Huissen.
In december 1945 werd Frequin benoemd tot hoofdredacteur van De Gelderlander. Deze functie heeft hij tot september 1977 bekleed.
Louis Frequin overleed op 13 oktober 1998.

Voor uitgebreide inleiding en verantwoording zie:
Archief L.H.A. Frequin / M.L.M. van den Hombergh (pdf, 543 kB)

Literatuur van en over Louis Frequin kunt u vinden in RUQuest en Picarta.
- Biografie in: Biografisch portaal van Nederland
- Bibliografie in: Bibliografieën Katholiek Documentatie Centrum.

KDC - Knipselcollectie
De knipselcollectie bevat naast knipsels uit dag- en weekbladen diverse andere vormen van min of meer losbladige informatie, zoals persberichten van het Algemeen Nederlands Persbureau (ANP), overlijdensberichten, fotokopieën uit bio- en bibliografische naslagwerken enz. De knipsels over L.H.A. Frequin zijn beschikbaar in de studiezaal van het KDC.

KDC – Beeld en Geluid
De collectie Beeld en geluid kunt u doorzoeken via de Catalogus van het KDC. Door te zoeken op ‘Frequin, L.H.A.’ vindt u het bedoelde materiaal.