Blijlevens, A.J.M.

Archiefnummer: 1386
Archiefnaam: BLIJ
Sector: Kerkelijk en godsdienstig leven
Soort archief: Persoonsarchief
Datering: z.j.

Plaatsingslijst nog niet beschikbaar

Professor Ad Blijlevens was de laatste rector van de UTP. Foto 1985


Ten geleide
A.J.M. Blijlevens CssR (1930-)
Adrianus (Ad) Johannes Maria Blijlevens werd geboren 13 juli 1930 te Made-Drimmelen. Hij deed Gymnasium-A in Nijmegen, trad in bij de Redemptoristen in Wittem en werd daar tot priester opgeleid. Na enkele jaren pastoraat ging hij Theologie studeren in Nijmegen en Münster. In 1968 promoveerde hij aan de Kath. Universiteit Nijmegen op het proefschrift Gebed als lofprijzing in leer en praktijk van de kerk. Van 1967 tot 1993 was hij hoogleraar Liturgiewetenschap aan de Universiteit voor Theologie en Pastoraat (UTP) in Heerlen, van 1988 tot 1992 als rector. In 1992 fuseerde de UTP met de Theologische faculteit in Nijmegen. Hij was ‘teleurgesteld maar niet verbitterd’ door deze gedwongen fusie, resultaat van kerkpolitiek in de tijd van bisschop Gijsen.
Blijlevens doceerde ook aan het Theologisch-Katechetisch Instituut KTI in Sittard en was Lid van de Redactieraad van het tijdschrift Concilium, Internationaal tijdschrift voor theologie, afdeling Liturgiewetenschap.

Bron: KDC-Knipselcollectie

Literatuur van en over Blijlevens, A.J.M. kunt u vinden in RUQuest.

KDC – Knipselcollectie
De knipselcollectie van het KDC bevat naast knipsels uit dag- en weekbladen diverse andere vormen van min of meer losbladige informatie, zoals persberichten van het Algemeen Nederlands Persbureau (ANP), overlijdensberichten, fotokopieën uit bio- en bibliografische naslagwerken enz. De knipsels over A.J.M. Blijlevens zijn beschikbaar in de studiezaal van het KDC.

KDC – Beeld en Geluid
De collectie Beeld en geluid kunt u doorzoeken via de Catalogus van het KDC. Door te zoeken op ‘Blijlevens, A.J.M.’ vindt u het bedoelde materiaal.