Stichting Katholiek Leven in Beeld

Archiefnummer: 1093
Archiefnaam: STKL
Sector: Onderwijs en wetenschappen
Soort archief: Instellingsarchief
Datering: 1991-1999

Zie ook: Archief Katholiek Documentatie Centrum (KDC) inv.nrs 9558-9559, 9576-9578, 9665-9667

Voor inzage toestemming aanvragen via de archivaris

Plaatsingslijst (pdf, 964 kB)

Stichting Katholiek Leven in Beeld. Gerard Bosgoed, medewerker van de AV-dienst van de KUN, tijdens de opname van KLiB-foto's op de beeldplaat in het servicecentrum van het Radboudziekenhuis. Het betreft hier foto's afkomstig van de Algemeene Missiekalender. Najaar 1994

Ten geleide
Stichting Katholiek Leven in Beeld (1991-1999)
De Stichting Katholiek Leven in Beeld werd opgericht te Nijmegen in 1990. Voorzitter was Herman Pijfers. Het idee voor een instelling voor het systematisch bewaren van beelden uit het Nederlands katholicisme was een reactie op de ‘beeldenstorm’ die in de jaren ’70 door katholiek Nederland woedde. Velen moesten niets meer hebben van het eigen recente katholieke verleden en veel werd weggegooid of kwam op rommelmarkten terecht. De Stichting werkte nauw samen met het in 1969 opgerichtte Katholiek Documentatie Centrum. In 1993 had de nieuwe Stichting al 36.000 foto’s uit het foto-archief van uitgeverij De Spaarnestad gekopieerd. Verder waren er al zo’n honderdduizend foto’s, prentjes, affiches, films en video-opnamen aanwezig. In 1999 werd de Stichting opgeheven en werden de werkzaamheden door het KDC voortgezet.

Het materiaal van de Stichting Katholiek Leven in Beeld KliB maakt sindsdien deel uit van de Collectie Beeld en Geluid van het Katholiek Documentatie Centrum. Het is te raadplegen via de Catalogus van het KDC.
Bron: KDC - Knipselcollectie

Literatuur van en over de [Stichting] Katholiek Leven in Beeld kunt u vinden in RUQuest.

KDC – Knipselcollectie
De knipselcollectie van het KDC bevat naast knipsels uit dag- en weekbladen diverse andere vormen van min of meer losbladige informatie, zoals persberichten van het Algemeen Nederlands Persbureau (ANP), overlijdensberichten, fotokopieën uit bio- en bibliografische naslagwerken enz. De knipsels over de Stichting Katholiek Leven in Beeld zijn beschikbaar in de studiezaal van het KDC.

KDC – Beeld en Geluid
De collectie Beeld en geluid kunt u doorzoeken via de Catalogus van het KDC. Door te zoeken op ‘Stichting Katholiek Leven in Beeld’ vindt u het bedoelde materiaal.