Ex, J.H.

Archiefnummer: 808
Archiefnaam: EX
Sector: Onderwijs en wetenschappen
Soort archief: Archivalia van persoon
Datering: 1955-1964

Voor inzage toestemming aanvragen via de archivaris

Plaatsingslijst (pdf, 249 kB)

Openbare les 1961 Dr. J.H. Ex (1922-...)

Ten geleide
Jacobus Hubertus Ex (1922-…)
Jacques Ex werd geboren te Goirle. Hij studeerde psychologie in Leuven en promoveerde in 1957 in Nijmegen bij prof. F.J.Th. Rutten cum laude op het proefschrift Situatie-analyse en sociaal-psychologisch experiment. Hij was adviseur voor arbeidspsychologie te Amsterdam en directeur van het Gemeenschappelijk Instituut voor Toegepaste Psychologie te Tilburg. In 1954 werd hij experimentator bij het psychologisch laboratorium van de Nijmeegse Universiteit en in 1961 lector in de experimenteel-psychologische methodiek. In 1969 werd hij benoemd tot buitengewoon hoogleraar aan de subfaculteit sociale wetenschappen, met als opdracht onderwijs in de psychologie der massacommunicatie.
Bron: KDC Knipselcollectie

Literatuur van en over J.H. Ex kunt u vinden in RUQuest.

KDC – Knipselcollectie
De knipselcollectie bevat naast knipsels uit dag- en weekbladen diverse andere vormen van min of meer losbladige informatie, zoals persberichten van het Algemeen Nederlands Persbureau (ANP), overlijdensberichten, fotokopieën uit bio- en bibliografische naslagwerken enz. De knipsels over J.H. Ex zijn beschikbaar in de studiezaal van het KDC.

KDC – Beeld en Geluid
De collectie Beeld en geluid kunt u doorzoeken via de Catalogus van het KDC. Door te zoeken op ‘Ex, J.H.’ vindt u het bedoelde materiaal.