Katholieke Jonge Middenstands Vereniging

Archiefnummer: 681
Archiefnaam: KJMV
Sector: Stands- en vakorganisaties
Soort archief: Instellingsarchief
Datering: 1930-1950 (1990)

Plaatsingslijst (pdf, 181 kB) vernieuwd januari 2018

De RK Jonge Middenstand St. Thomas van Aquino, voorheen Katholiek Leven te Rotterdam, op weg naar de Landdag te 's-Gravenhage, 1933

Ten geleide
Katholieke Jonge Middenstands Vereniging (1930-1950) (1990)
De Katholieke Jonge Middenstands Vereniging had diocesane en plaatselijke afdelingen. In 1942 werd de KJMV op bevel van de bezetter opgeheven, zoals alle katholieke vak- en standsorganisaties. 
Van de afdeling Oldenzaal is bekend dat onder het mom van een dansclub, die eenmaal per week bijeenkwam, de activiteiten werden voortgezet. Ook het jaarlijks uitstapje ging gewoon door.
Bron: KDC-Knipselcollectie

Literatuur van en over de Katholieke Jonge Middenstands Vereniging kunt u vinden in RUQuest.

KDC - Knipselcollectie
De knipselcollectie bevat naast knipsels uit dag- en weekbladen diverse andere vormen van min of meer losbladige informatie, zoals persberichten van het Algemeen Nederlands Persbureau (ANP), overlijdensberichten, fotokopieën uit bio- en bibliografische naslagwerken enz. De knipsels over de Kath. Jonge Middenstands Vereniging zijn beschikbaar in de studiezaal van het KDC.

KDC – Beeld en Geluid
De collectie Beeld en geluid kunt u doorzoeken via de Catalogus van het KDC. Door te zoeken op ‘Jonge Middenstand’ vindt u het bedoelde materiaal.