Kwakman, M.A.

Archiefnummer: 862
Archiefnaam: KWAK
Sector: Stands- en vakorganisaties
Soort archief: Persoonsarchief
Datering: 1940-1993

Voor inzage toestemming aanvragen via de archivaris

Plaatsingslijst (pdf, 265 kB)

Receptie ter gelegenheid van het veertigjarig jubileum van M.A. Kwakman in de jaarbeurs te Utrecht, 1988

Ten geleide
M.A. Kwakman (1928-1994)
Marinus Antonius Kwakman werd geboren op 28 juli 1928 te Utrecht. Hij volgde de HBS-B en behaalde diploma's in de actuariële wetenschappen. Hij kwam in dienst van Concordia Levensverzekering N.V. en klom daar op van actuaris tot adjunct-directeur en werd in 1972 algemeen directeur van Concordia Levensverzekering en Concordia Schadeverzekering. [Zie ook het KDC-archief van de Stichting Concordia-groep. Hij stak veel energie in de fusie van Concordia met de CVB-bank. Hieruit kwam in 1990 de Reaal Groep N.V. voort, waarvan hij de eerste voorzitter van de Raad van Bestuur werd. In 1991 ging hij met pensioen.

Naast zijn werk voor de levensverzekering zat Rien Kwakman onder meer ook, vanaf 1986, in het bestuur van de Stichting Katholieke Universiteit. Hij was hier voorzitter van de bestuurscommissie Reinier Post [Zie ook het KDC-archief van de Stichting Reinier Post], waar hij zijn financiële deskundigheid inzette ten behoeve van het Nijmeegs Universiteitsfonds. Identiteit en ethiek van het katholieke erfgoed gingen hem bij zijn werk voor de universiteit zeer ter harte. Rien Kwakman overleed op 12 augustus 1994.
Bron: KDC Knipselcollectie

KDC - Knipselcollectie
De knipselcollectie bevat naast knipsels uit dag- en weekbladen diverse andere vormen van min of meer losbladige informatie, zoals persberichten van het Algemeen Nederlands Persbureau (ANP), overlijdensberichten, fotokopieën uit bio- en bibliografische naslagwerken enz. De knipsels over M.A. Kwakman zijn beschikbaar in de studiezaal van het KDC.

KDC – Beeld en Geluid
De collectie Beeld en geluid kunt u doorzoeken via de Catalogus van het KDC. Door te zoeken op ‘Kwakman, M.A.’ vindt u het bedoelde materiaal.