Sint Radboudstichting

Archiefnummer: 750
Archiefnaam: RADB
Sector: Onderwijs en wetenschappen
Soort archief: Instellingsarchief
Datering: (1905-1961)

Voor inzage toestemming aanvragen via de archivaris

Plaatsingslijst (pdf, 610 kB)

NB.: Zie ook het KDC-archief van de Firma Henri van der Vijver & Co

Archiefschema (pdf, 9,4 kB)

"Zo groeide de KUN tot een krachtige boom in vruchtbare bodem" 1954

Ten geleide Sint Radboudstichting (1905-1961)

N.B. In 1961 nam de Stichting Katholieke Universiteit de taken van de Sint Radboudstichting ten opzichte van de Katholieke Universiteit Nijmegen (KUN) over. De archivalia van de Stichting Katholieke Universiteit betreffen uitsluitend financiële en beheersmatige stukken, met name betreffende het vermogensbeheer van boerderijen en landerijen. Deze specifieke taak van de SKU werd in 1972 voortgezet in de Stichting Reinier Post. Het is van belang om in dit kader ook kennis te nemen van de archivalia van de Stichting Katholieke Universiteit en de archivalia van de Stichting Reinier Post, zoals die in het KDC berusten.
Het inzamelen van gelden ten behoeve van het katholiek hoger onderwijs, een van de andere activiteiten van de Sint Radboudstichting, werd vanf 1969 overgenomen door de Stichting Hoger Onderwijs Fonds.

Literatuur van en over de Sint Radboudstichting kunt u vinden in RUQuest.
Inventaris van het archief van de Sint Radboudstichting (1905-1961) / Kuijpers, G.A.M. Katholiek Documentatie Centrum, 1995. Leeszaal KDC.
- Bibliografie (pdf, 8,5 kB)

KDC – Knipselcollectie

De knipselcollectie bevat naast knipsels uit dag- en weekbladen diverse andere vormen van min of meer losbladige informatie, zoals persberichten van het Algemeen Nederlands Persbureau (ANP), overlijdensberichten, fotokopieën uit bio- en bibliografische naslagwerken enz. De knipsels over de Sint Radboudstichting zijn beschikbaar in de studiezaal van het KDC.

KDC – Beeld en Geluid
De collectie Beeld en geluid kunt u doorzoeken via de Catalogus van het KDC. Door te zoeken op ‘Sint Radboudstichting’ vindt u het bedoelde materiaal.