Katholieke Bond van Personeel in Agr., Voedings- en Genotm.-, Tabakverw., Horeca- en Aanverw. bedr.

Archiefnummer: 378
Archiefnaam: AVG
Sector: Stands- en vakorganisaties
Soort archief: Archivalia van instelling
Datering: 1968-1976

Plaatsingslijst (pdf, 298 kB) vernieuwd oktober 2012


Ten geleide
Katholieke Bond van Personeel in de Agrarische, Voedings- en Genotmiddelen-, Tabakverwerkende, Horeca- en Aanverwante Bedrijven (1968-1976)
De Katholieke Bond van Personeel in de Agrarische, Voedings- en Genotmiddelen-, Tabakverwerkende, Horeca- en Aanverwante Bedrijven, kortweg AVG genoemd, werd op 25 juni 1968 opgericht, en in 1976 geliquideerd. De bond is ontstaan uit de Nederlandse Katholieke Landarbeidersbond Sint Deusdedit, de Nederlandse Katholieke Bond van Arbeiders(sters) in de Voedings- en Genotmiddelenbedrijven Sint Joris, de Nederlandse Katholieke Tabaksbewerkersbond Sint Willibrordus en de Nederlandse Katholieke Bond van Hotel-, Café- en Restaurantgeëmployeerden Sint Antonius. Deze archieven zijn in het Katholiek Documentatie Centrum (KDC) te Nijmegen aanwezig; de archieven van Sint Joris, Sint Willibrordus en St. Antonius zijn slechts fragmentarisch vertegenwoordigd.
De AVG was aangesloten bij het Nederlands Katholiek Vakverbond (NKV).

Literatuur van en over de Katholieke Bond van Personeel in Agrarische, Voedings- en Genotmiddelenbedrijven kunt u vinden in RUQuest.